Panostamme kotimaisiin polttoaineisiin

EPV Lämpö -liiketoiminta-alueella tuotetaan sähköä ja lämpöä Vaasan, Seinäjoen, Tornion ja Raahen yhteistuotantolaitoksissa. Sähkön ja kaukolämmön yhteistuotannossa hyötysuhde pidetään korkeana ja hiilidioksidipäästöt pysyvät aisoissa.

Panostamalla kotimaisiin polttoaineisiin, kuten metsäenergiaan, parannamme alueiden työllisyyttä ja huoltovarmuutta. Tavoitteenamme on jatkuvasti kasvattaa kotimaisen bioenergian osuutta yhteistuotannossa. Olemme kehittäneet kustannustehokkaan ketjun metsästä kattilaan ja panostamme myös edistykselliseen tekniikkaan. Esimerkiksi vuonna 2013 Vaskiluodon voimalaitoksen yhteyteen nousi maailman ensimmäinen suuren kokoluokan biopolttoaineiden kaasutuslaitos.

Vaskiluodon Voima Oy tuottaa noin 60 % Vaasan alueen ja Seinäjoen Voima Oy noin 90 % Seinäjoen alueen kaukolämmöstä. Tornion Voima Oy tuottaa sähkön lisäksi kaukolämpöä Tornion alueelle sekä prosessilämpöä Outokummun terästehtaalle.

Metsäenergian hankinnasta Vaskiluodon voimalaitokselle vastaa osakkuusyhtiö EPM Metsä Oy. Tytäryhtiö EPV Bioturve Oy hankkii energiaturvetta ja puupohjaista polttoainetta Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan alueelta.

Raahen Voima Oy on SSAB:n ja EPV Energian perustama yhteisyritys. Raahen Voima on ostanut Ruukin Raahen terästehtaan voimalaitosliiketoiminnan ja uusinut voimalaitoksen. Suurin osa sähköstä tuotetaan tehtaan omista prosessikaasuista.