Innopower Oy:n toimitusjohtajaksi Frans Liski

 

Innopower Oy:n toimitusjohtajaksi on nimitetty 1.1.2012 alkaen oman toimensa ohella EPV Energia Oy:n päästöttömän tuotannon johtaja DI Frans Liski. Liskillä on usean vuoden kokemus teollisen mittakaavan tuulivoimatuotannon kehittämisestä ja suunnittelusta sekä tuulivoimaprojektien toteuttamisesta. Innopowerin nykyinen toimitusjohtaja, Pohjolan Voima Oy:n johtaja Lauri Luopajärvi jää eläkkeelle Pohjolan Voiman palveluksesta 1.3.2012.

Pohjolan Voiman omistajat siirsivät 1.11.2011 tuulivoimaan keskittyneen PVO-Innopower Oy:n suoraan omistukseensa. Samalla yhtiön nimi muuttui Innopower Oy:ksi. Omistusjärjestelyt eivät vaikuta tuulivoimalaitosten nykyiseen tuotantoon tai uusien hankkeiden valmisteluun vaan omistusmuutoksella ylläpidetään edellytyksiä toteuttaa pitkälle valmisteltuja maa- ja merituulivoimahankkeita.

Innopower on Suomen suurin tuulivoimayhtiö, joka tuottaa tuulivoimalla sähköä osakkailleen Suomessa omakustannushintaan. ”Yhtiöllä on loppusuoralla parinkymmenen voimalan rakentamispäätös, mutta kaava- ja lupa-asiat ovat merkittävästi mutkistaneet hankkeen etenemistä”, toimitusjohtaja Frans Liski kertoo.

Innopowerin omistajia ovat suomalaiset energia- ja teollisuusyhtiöt. Yhtiön tavoitteena on jatkossa tehokkuuden lisääminen kehittämällä yhteistyötä omistajiensa kautta.

 

Lisätiedot:
Toimitusjohtaja Frans Liski, 050 410 3797
Hallituksen puheenjohtaja Sakari Suontaka, 050 554 7390