Lämmön sähköistyminen

EPV:n tavoitteena on uuden sähkön avulla kytkeä eri teollisuudenalojen energiatarpeet toisiinsa kehittämällä uuteen sähköön perustuvia ratkaisuja esimerkiksi lämmöntuotannossa. Kaukolämpöakut ja sähkökattilat ovat osia tulevaisuuden puhtaassa lämmöntuotantojärjestelmässä.

 

Uusi sähkökattila otettiin käyttöön Vaskiluodossa

Keväällä 2021 investointipäätöksen saanut uusi sähkökattila aloitti koeajot marraskuussa ja joulukuussa 2021 kattila otettiin käyttöön osana EPV:n tuotantoportfoliota. Uusi sähkökattila tukee erinomaisesti EPV Energian Uuden sähkön vallankumous -strategiaa ja lupausta päästöttömästä energiantuotannosta. Sähkökattila on yksi komponentti tulevaisuuden puhtaassa lämmöntuotantojärjestelmässä. Ennen kaikkea, sähkökattila vahvistaa merkittävästi EPV:n energiajärjestelmän toimintavarmuutta.

Uusi kaukolämpöakku- ja sähkökattila­investointi rakenteilla Seinäjoelle

EPV Energia rakentaa kaukolämpöakun ja sähkökattilan Seinäjoen voimalaitosalueelle. Uusi investointi on jälleen iso päätös ja se tukee erinomaisesti EPV Energian (EPV) Uuden sähkön vallankumous -strategiaa ja lupausta päästöttömästä energiantuotannosta. Yhdessä kaukolämpöakku ja sähkökattila toimivat erinomaisina komponentteina tulevaisuuden puhtaassa lämmöntuotantojärjestelmässä.

EPV:n tavoitteena on uuden sähkön avulla kytkeä eri teollisuudenalojen energiatarpeet toisiinsa kehittämällä uuteen sähköön perustuvia ratkaisuja esimerkiksi lämmöntuotannossa. Kaukolämpöakku ja sähkökattila ovat osia tulevaisuuden puhtaassa lämmöntuotantojärjestelmässä.

Puhdas lämmöntuotantojärjestelmä on pitkäjänteinen ja päästötön ratkaisu, millä turvataan alueiden kilpailukykyinen lämmöntuotanto sekä tuetaan samalla myös uuden sääriippuvaisen energiajärjestelmän tarpeita. Tällä investoinnilla mahdollistetaankin alueellisesti noin 50 000 tonnin CO2-päästövähentymä.

Tämä lämmöntuotannon yhdistelmä tukee erinomaisesti tulevaisuuden energiajärjestelmän tarpeita, jossa yhdistetään eri teollisuusaloja (sector coupling).

Näiden investointien avulla voimme optimoida Seinäjoen voimalaitoksen toiminnan entistä paremmin.

Seinäjoen voimalaitosalue tarjoaa hyvän toimintainfran uudelle yhteishankkeelle

Sijoituspaikkana Seinäjoen Voiman voimalaitosalue on hyvä. Suurin lämmön- ja sähköntuotanto tulee tällä hetkellä tältä alueelta. On siis hyvä, että myös uusia ratkaisuja ohjataan sen läheisyyteen. Lisäksi alueella on olemassa vahva sähkönsiirto- ja voimalaitosinfra, joiden avulla projektin kustannukset pidetään kohtuullisina.

Haluatko saada lisätietoja hankkeeseen liittyen?

Kysy lisää:

Pasi Salo, tuotantopäällikkö, EPV Energia
pasi.salo@epv.fi
p. 010 505 5325

 

Lauri Helander, käynnissäpitopäällikkö, EPV Energia
lauri.helander@epv.fi
p. 010 505 5313