Vaasan voimalaitoksella testattiin onnistuneesti energiantuotantoa pelkällä metsähakkeella

Vaskiluodon Voiman Vaasan voimalaitoksella saavutettiin 30.9.2014 merkittävä virstanpylväs, kun kivihiilen syöttö voimalaitoksen kattilaan keskeytettiin noin 24 tunnin ajaksi ja tänä aikana kattilan polttoaineeksi syötettiin pelkästään biomassan kaasutuslaitoksen tuottamaa kaasua. Kokeen aikana biomassan kaasutuslaitos toimi täydellä teholla ja kaasutettavana polttoaineena oli metsähake. Testissä voimalaitoksella tuotettiin metsäenergiapohjaista sähköä tasaisella noin 45 MW teholla ja kaukolämpöä enimmillään vajaan 50 MW teholla.

Testijakso onnistui hyvin ja sen aikana kerättiin jatkoanalyysia varten runsaasti mittaustietoa kattilan prosessiarvoista liittyen mm. tulistimien korroosioriskiin ja voimalaitoksen savukaasupäästöihin.

Lisätietoja:
Vaskiluodon Voima Oy, toimitusjohtaja Mauri Blomberg, 050 377 7020