Santavuoren tuulivoimapuiston perustukset on valettu

EPV Tuulivoiman Ilmajoen Santavuoren tuulivoimapuiston kaikkien 17 voimalan perustukset on saatu valettua ja tämän myötä liikennemäärät alueelle vähentyvät selvästi. Voimalakuljetukset ja -asennukset alkavat Santavuorella helmi-maaliskuussa 2016, jolloin liikennemäärät alueelle lisääntyvät jälleen hetkellisesti. Jokainen voimala vaatii useamman erikoiskuljetuksen, mutta ajoneuvomäärät ovat selvästi kesän betonointiaikaa pienemmät.

Santavuoren tuulivoimatyömaan maanrakennus- ja kaapelointityöt saadaan valmiiksi marraskuuhun mennessä. Hanke on siis edennyt suunnitelmien mukaan ja se työllistää paljon myös alueen yrityksiä. Maanrakennustöistä vastaa Sundström Oy Pedersödestä, kaapeloinnista Ravera Oy Vaasasta ja murskeen alueelle toimittaa Tierock Ilmajoelta. Suuri osa heidän aliurakoitsijoista ja työntekijöistä tulee lähiseudulta. Lisäksi hankkeeseen osallistuu monia pienempiä yrityksiä ja toimijoita, joiden työntekijät ovat pääosin Ilmajoen ja Kurikan alueelta.

Kuvat: MH Kuva, Ilmajoki