Nesteytettyä maakaasua ensimmäistä kertaa laivalla Manga LNG -terminaaliin Tornioon

Nesteytettyä maakaasua (LNG) on toimitettu ensimmäistä kertaa laivalla LNG-tuontiterminaaliin Tornioon. Manga LNG Oy:n maakaasun tuontiterminaali Tornion satamassa Röyttässä on Outokumpu Oyj:n, SSAB Europe Oy:n, EPV Energia Oy:n ja Skangasin yhteishanke. Tuontiterminaali on kesällä 2018 valmistuessaan Pohjoismaiden suurin ja Suomen toinen LNG-terminaali.

Tornion tuontiterminaalin on rakentanut Wärtsilä. Rakennustyöt ovat sujuneet suunnitellun aikataulun mukaisesti ja työmaalla rakentamiseen on osallistunut lähes 1400 henkilöä. Rakennushankkeen arvioitu työllistämisvaikutus on noin 320 henkilötyövuotta.

Hankkeen kokonaisinvestointi on noin 110 miljoonaa euroa. Valmistuttuaan terminaali työllistää suoraan 7 henkeä ja välillisesti noin 30 henkeä. Terminaalin tavoitteena on monipuolistaa pohjoisen alueen kaasu- ja polttoainemarkkinoita tarjoamalla ympäristöystävällisempi ja edullisempi vaihtoehto pohjoisen teollisuudelle, energiantuotannolle ja meriliikenteelle.