Kaksi voimajohtopylvästä kuvattuna niiden juurelta kauniissa auringonlaskussa.

EPV Teollisuusverkot Oy osti Outokummun omistuksessa olleen sähköverkon Torniossa

EPV Energian osakkuusyhtiö EPV Teollisuusverkot Oy on ostanut Outokummun omistuksessa olleen sähköverkon Torniossa. Kauppaan kuului 21,7 km pituinen Keminmaa-Sellee 400 kV voimajohto, Selleen 400/110 kV sähköasema kiinteine rakenteineen ja sähköasemaan kuuluva 400/110 kV muuntaja. Olemassa oleva verkko-omaisuus siirtyy 1.9.2020 alkaen Teollisuusverkkojen omistukseen ja hallintaan. Samassa yhteydessä sovittiin myös sähköverkon laajennuksesta, joka tullaan toteuttamaan 2020-2022 aikana.

Tähän kokonaisjärjestelyyn sisältyvässä yhteistoimintasopimuksessa EPV Teollisuusverkot Oy sitoutuu kehittämään alueen siirtoyhteyksiä rakentamalla Selleen sähköasemalle toisen 400/110 kV muunnon sähköasemalaitteineen sekä uuden noin 1 km mittaisen 110 kV voimajohdon Sellee-Röyttä välille. Tämän jälkeen siirrämme sähköä Röyttän teollisuusalueelle kahdella muuntajalla ja neljällä 110 kV voimajohdolla.

EPV Teollisuusverkot Oy on EPV Energian 90 % ja Outokummun 10 % omistama yhtiö.

Lisätietoja: EPV Teollisuusverkot Oy, toimitusjohtaja, Jukka Rajala, p. 010 505 5038