EPV Energian kuudes tuulivoimapuisto rakennetaan Närpiön Norrskogeniin

EPV Energian konserniyhtiö EPV Tuulivoima Oy on tehnyt investointipäätöksen 17 uuden tuulivoimalan rakentamisesta Närpiön Norrskogeniin. Uusi tuulivoimapuisto tukee erinomaisesti EPV Energian Uuden sähkön vallankumous -strategiaa, jonka keskiössä on uusiutuva sähkö. Uusi sähkö on tärkein mahdollistaja matkalla kohti uutta päästötöntä maailmaa. Uusi sähkö syntyy päästöttömistä lähteistä. Tässä tuulivoimalla on tärkeä rooli.

EPV Energia on Suomessa teollisen mittakaavan tuulivoimatuotannon uranuurtaja, jonka tuulivoimaohjelma käynnistyi jo vuonna 2006. Tuulivoima on yhtiölle tärkeä energiantuotantomuoto. Vuonna 2020 jo noin 26 % EPV:n energiantuotannosta tuli tuulivoimasta.

– Olemme viimeisien vuosien aikana investoineet merkittävästi uuteen sähköön ja tulemme jatkamaan näitä investointeja. Pelkästään tuulivoimaan olemme viimeisien vuosien aikana investoineet yli 500 000 000 euroa. Linjauksemme mukaan EPV Energian energiantuotanto muuttuu täysin päästöttömäksi 2020-luvun aikana, painottaa EPV Tuulivoiman toimitusjohtaja Frans Liski.

Valmistuessaan Närpiön Norrskogenin puiston teho on 102 MW.

– Tuulipuiston vuotuinen tuotto on yli 300 000 megawattituntia sähköä. Puiston kokonaisinvestoinnin suuruusluokka on yli 100 miljoonaa euroa, tarkentaa Liski.

Tuulivoimateknologia on kehittynyt voimakkaasti viime vuosien aikana ja uusien tuulivoimapuistojen eliniäksi on arvioitu jo yli 30 vuotta.

– Tuulivoimateknologian vauhdikkaasta kehittymisestä kertoo esimerkiksi se, että uusissa voimaloissa roottorin halkaisija on kasvanut 162 metriin. Tämän lisäksi laitokset on suunniteltu vielä aiempaa pitkäikäisemmiksi, mikä lisää edelleen kustannustehokkuutta, Liski jatkaa.

Tuulivoimapuiston rakentamisesta vastaa EPV Energian tytäryhtiö EPV Tuulivoima Oy ja turbiinitoimittajaksi on valittu Vestas.

Närpiön Norrskogenin tuulivoimapuiston valmistelevat työt on aloitettu jo vuonna 2020. Infran rakentaminen jatkuu tämän vuoden aikana. Voimaloiden nostot alkavat vuonna 2022. EPV Energia -konsernin kuudennen teollisen mittakaavan tuulivoimapuiston on arvioitu valmistuvan vuonna 2023.

EPV Energia -konsernin muut tuulivoimapuistot sijaitsevat Vaasassa, Ilmajoella, Kristiinankaupungissa, Teuvalla ja Torniossa. EPV Energia on täysin kotimainen, pääosin suomalaisten energiayhtiöiden omistama yritys.

Lisätietoja: EPV Tuulivoima Oy, toimitusjohtaja Frans Liski, p. 010 505 5029

Seuraa uutisia puiston rakennusvaiheiden etenemisestä EPV Tuulivoima Oy:n sivuilla täällä: https://www.epvtuulivoima.fi/