Vastuullisuus

Energian­tuotantoa puhtaasti tuulen voimalla

Tuuli on puhdasta voimaa, päästötöntä ja uusiutuvaa. Valmistelemme, toteutamme ja operoimme omia tuulivoimahankkeita Suomessa.

Tuulivoima

EPV:llä on neljä teollisen mittakaavan tuulivoimapuistoa, ja lisäksi uusia puistoja on tulossa rakenteille tulevaisuudessa.  EPV:stä on kasvanut yksi merkittävimmistä suomalaisista tuulivoiman tuottajista.

EPV tähtää pitkän ajan teollisen mittakaavan tuulivoimatuotantoon, joka on kustannustehokasta ja kannattavaa ilman tukia. Tuulivoimaloiden elinikä on noin 25–30 vuotta, ja rakennamme voimalat aina uusimmalla teknologialla.

Tuulivoiman rakentaminen kohentaa alueen taloutta ja työllisyyttä

Tuulivoimapuiston rakentamis- ja asennusajan työllistävä vaikutus on jopa 150 henkilötyövuotta. Tuulivoiman tuottajan maksama vuosittainen kiinteistövero on myös merkittävä lisä monen kunnan vuosibudjettiin.

EPV on tuulivoimahankkeissa itse kehittäjä, rakennuttaja, investori, operaattori ja sähkötasevastaava – tärkeintä meille on sähköntuotanto suomalaisille omistajillemme. Johdamme ja koordinoimme hankkeita ja hajautamme niiden toteutuksen.

Perusteelliset lupaprosessit takaavat ympäristöönsä istuvat tuulivoimapuistot

Laajat tuulivoimahankkeet käyvät aina läpi täysimittaisen lupaprosessin. Alueen soveltuvuus ja luontokartoitus tutkitaan tarkasti, ja tekninen suunnittelu hoidetaan huolella. Selvitysten laajuudesta ja perusteellisuudesta kertoo esimerkiksi Metsälän tuulivoimapuiston hanke, sillä aika ensiselvityksistä valmiiseen puistoon asti kesti kymmenen vuotta.

Lue lisää EPV Tuulivoimasta
Lue lisää Rajakiirin projekteista