Mats Söderlund on nimitetty EPV Energian talous- ja rahoitusasioista vastaavaksi johtajaksi ja toimitusjohtajan sijaiseksi

Mats Söderlund (s. 1979, DI) on nimitetty EPV Energia -konsernin talous- ja rahoitusasioista vastaavaksi johtajaksi (CFO) ja toimitusjohtajan sijaiseksi 1.10.2021 alkaen. Söderlund jatkaa edelleen myös nykyisessä tehtävässään EPV Energian Lämpö-liiketoiminta-alueen johtajana.

Toimintaympäristön muuttuessa, muuttuu myös meidän tapamme tuottaa sähköä ja lämpöä omistajiemme tarpeisiin.

– Lanseerasimme tänä vuonna EPV Energian uuden strategian, joka kantaa nimeä uuden sähkön vallankumous. Strategian keskiössä on uusiutuva sähkö, jonka tuotantoa, varastointia ja käyttöä hallinnoidaan uusilla teknologioilla. Muutos tuo myös uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Rakentaessamme kestävää tulevaisuutta, piirustuspöydällämme on miljardin euron investoinnit uuteen sähköön. Tämä korostaa talouden ja rahoituksen roolia entisestään, EPV Energian toimitusjohtaja Rami Vuola.

– Mats on kehittänyt EPV Energian liiketoimintaa menestyksekkäästi ja olen iloinen, että hän ottaa hoitaakseen myös talous- ja rahoitusasiat ja toimitusjohtajan sijaisen tehtävät. Matsilla on pitkä kokemus työskentelystä liike-elämässä erilaisissa kansainvälisesti toimivissa yhtiöissä ja tämä antaa hänelle erinomaisen taustan viedä eteenpäin EPV:n uutta strategiaa myös talouden ja rahoituksen näkökulmasta, Rami Vuola

Mats Söderlund ottaa uudet tehtävät mielenkiinnolla vastaan.

– On kunnia ottaa nämä uudet tehtävät vastaan. Toimintaympäristön muuttuessa tutkimme jatkuvasti uusia teknologioita ja niiden tuomia mahdollisuuksia. Tavoitteenamme on kehittää niistä teollisen mittakaavan liiketoimintaa. Nyt vaaditaan avointa ajattelua, uuden oppimista, epäonnistumista pelkäämätöntä kokeilukulttuuria ja rohkeaa tekemistä. Meillä on tärkeä rooli energiantuotannossa tänään ja tulevaisuudessa. Autamme myös muita päästöttömiksi ja meillä on siihen väline, uusi sähkö, toteaa Mats Söderlund.

Lisätietoja: EPV Energia Oy, toimitusjohtaja Rami Vuola, 040 509 0044