Maija Suutarinen on nimitetty EPV Energia -konsernin vastuullisuusjohtajaksi 1.1.2023 alkaen

Maija Suutarinen on nimitetty EPV Energian vastuullisuusjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi 1.1.2023 alkaen. Vastuullisuusjohtajan tehtäviin kuuluvat konsernin vastuullisuusasiat, konsernin riskienhallinnan ja mittaroinnin toteutus sekä konsernin viestintä. Lisäksi vastuullisuusjohtaja toimii EPV Energian hallituksen sihteerinä.

– EPV Energian strategian päätavoitteet linkittyvät vahvasti vastuullisuuskysymyksiin. Vastuullisuus on sisällytetty yhtiön hallituksen hyväksymään strategiaan, pitkän aikavälin liiketoiminta- ja investointisuunnitelmiin, riskiarviointeihin sekä vuotuisiin toimintasuunnitelmiin. Yhtiön nimetty vastuullisuusjohtaja alleviivaa asian roolin konsernissa ja viestii sen sidosryhmille, kertoo EPV Energian toimitusjohtaja Rami Vuola.

Maija Suutarinen on toiminut viimeiset neljä ja puoli vuotta EPV Energian viestintäpäällikkönä ja hänen vastuullaan on ollut muun muassa myös yhtiön vastuullisuusraportointi. Lisäksi hän on toiminut viimeisen vuoden ajan EPV Energian hallituksen sihteerinä.

– Maija on hoitanut EPV Energian viestintää, ja vastuullisuusasioita menestyksekkäästi viime vuodet ja olen iloinen toivottaessani Maijan tervetulleeksi osaksi EPV Energian johtoryhmää. Maijalla on pitkä kokemus myös työskentelystä viestinnän eri osa-alueilla pörssiyhtiössä ja isoissa globaalisti toimivissa yhtiöissä. Tämä antaa hänelle erinomaisen taustan viedä eteenpäin EPV:n uutta strategiaa myös vastuullisuuden näkökulmasta, toteaa Rami Vuola

Suutarinen odottaa innolla uutta alkavaa tehtävää.

– On hienoa ottaa tämä seuraava askel ja suurempi rooli EPV:n toiminnassa. Vastuullisuus on tärkeä osa meidän kaikkien jokapäiväistä tekemistä. On erinomaista saada edistää tätä asiaa erityisesti omassa työssään. Ja on myös hienoa, että saan tehdä tätä työtä juuri EPV-tiimin kanssa, missä on asiantuntevat ja intohimolla töihinsä suhtautuvat kollegat. Tämä nimitys on tietysti myös osoitus EPV:ltä, että vastuullisuutta pidetään tärkeänä, sanoo Maija Suutarinen.