EPV:n ilmoituskanava

Yritysvastuu­raportti 2023

Avaa raportti (PDF)

Vastuullisuus on EPV:n liiketoiminnan perusta, joka näkyy yhtiön toiminnassa, ajattelutavassa ja johtamisessa. Luomme yhdessä henkilöstömme ja kumppaneidemme kanssa puhtaampaa maailmaa.

Lue raportista, mitä saavutimme yritysvastuun saralla vuonna 2023!

Vastuullisuus on EPV Energia -konsernin liiketoiminnan perusta, joka näkyy yhtiön toiminnassa, ajattelutavassa ja johtamisessa. Haluamme toimia avoimesti, vastuullisesti ja eettisiä periaatteita noudattaen. Seuraamme eettisten periaatteiden toteutumista jokapäiväisessä toiminnassamme.

Käytössämme on Whistleblowing-ilmoituskanava. Ilmoituskanavan kautta tarjoamme mahdollisuuden konsernin työntekijöille, toimittajille, asiakkaille ja muille sidosryhmille ilmoittaa mahdollisista väärinkäytöksistä.

Ilmoituskanavan kautta voit ilmoittaa, mikäli epäilet tai havaitset toiminnassamme väärinkäytöksiä ja/tai toimintaa, joka ei ole linjassa vastuullisten ja eettisten toimintatapojemme kanssa.

Ilmoituskanava on tarkoitettu ainoastaan väärinkäytösepäilyistä ja epäeettisestä toiminnasta ilmoittamiseen. Muissa erimielisyyksissä ja ongelmatilanteissa rohkaisemme sinua ensisijaisesti ottamaan yhteyttä asiasta vastaavaan vastuuhenkilöön konsernissa. Mikäli tämä ei jostain syystä ole mahdollista, esihenkilö, henkilöstöpalvelut tai johtoryhmän jäsenet voivat toimia asiassa yhteyshenkilöinä.

Suhtaudumme vakavasti kaikkiin väärinkäytösepäilyihin ja kannustamme tuomaan ne tietoomme aina, kun siihen on perusteita. Kaikki ilmoitukset käsitellään luottamuksellisesti ja puolueettomasti EPV Energia -konsernin Whistleblowing-tiimissä.

Minkälaisia asioita voin esimerkiksi ilmoittaa kanavan kautta?

  • Eturistiriidat ja lahjonta
  • Ihmisoikeusrikkomukset
  • Kilpailulainsäädännön rikkomukset
  • Julkisiin hankintoihin liittyvät väärinkäytökset
  • Korruptio
  • Petos
  • Taloudelliset väärinkäytökset
  • Ympäristörikkomukset

Voit tehdä ilmoituksen omalla nimelläsi tai täysin anonyymisti. Epäilysten tueksi ei tarvitse olla todisteita, mutta ilmoitukset pitää tehdä hyvässä uskossa ja vilpittömässä mielessä. Tietoisesti totuudenvastaisten ilmoitusten jättäminen palveluun on kiellettyä ja saattaa johtaa oikeudellisiin toimenpiteisiin.

Ilmoituksen tekijä saa lainmukaisen suojan niin sanottuja vastatoimia vastaan. Toisin sanoen ilmoituksen tekijälle ei koidu ilmoittamisesta kielteisiä seurauksia.

Whistleblowing-palvelu on ulkopuolisen tahon tarjoama ja hallinnoima. Palvelun alusta on salattu ja salasanasuojattu. Metadataa ei tallenneta eikä IP-osoitteita voi jäljittää. Nimetöntä ilmoittajaa on näin ollen mahdoton tunnistaa. Jätettyään ilmoituksen nimetön ilmoittaja saa tunnuksen ja salasanan. Ilmoittaja voi sen jälkeen kirjautua palveluun, lukea whistleblowing-tiimin vastaukset ja lähettää tiimille viestejä.

Henkilötietojen käsittely Anonyymi ilmoituskanava -menettelyn yhteydessä perustuu EPV Energian oikeutettuun etuun, lakisääteiseen velvoitteeseen ja/tai oikeusvaateen laatimiseen, esittämiseen tai puolustamiseen. Lisää tietoja tiedonkeruusta ja käsittelystä löydät EPV Energian tietosuojaselosteesta.

Mikäli rajoitamme henkilön oikeutta saada pääsy häntä koskeviin tietoihin ilmoituksen selvittämisen turvaamiseksi tai ilmoittajan henkilöllisyyden suojaamiseksi Euroopan unionin ja kansallisen oikeuden rikkomisesta ilmoittavien henkilöiden suojelusta annetun lain (1171/2022) mukaisissa tilanteissa, kerromme henkilölle syyn oikeuden rajoittamiselle ja tiedot voidaan hänen pyynnöstään antaa tietosuojavaltuutetulle.

Ilmoituksen voi tehdä suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi, muilla kielillä tehtyjä ilmoituksia ei valitettavasti voida käsitellä.

Ilmoituskanava

Jos lähetät ilmoituksesi nimettömänä, saat ruudulle tunnuksen ja salasanan. Tallenna ne turvalliseen paikkaan, jotta pystyt seuraamaan tapauksesi käsittelyä. Ilmoituksen voi jättää myös omilla yhteystiedoilla. Tällöin olemme sinuun yhteydessä jättämiesi yhteystietojen kautta.

Vastuullisuusuutiset