Markku Vartia ny direktör för EPV Energis andelskraftsproduktion

Markku Vartia har utsetts till direktör för EPV Energis andelskraftsproduktion från och med 1.3.2024 med bolagets kärn- och vattenkraft som sitt huvudsakliga ansvarsområde. I praktiken innebär det aktivt arbete tillsammans med bolagets intressebolag Pohjolan Voima, Industrins Kraft och Voimapiha.

Vartia har haft en lång karriär inom energibranschen och har de senaste cirka 20 åren skött olika chefsuppdrag på Vanda Energi, senast som direktör för bolagets elaffärsverksamhet. Han har också suttit med i EPV Energis styrelse sedan 2009.

– Jag är väldigt nöjd med att få med Markku i EPV:s professionella team. Han har en ypperlig bakgrund för det här uppdraget och via arbetet i styrelsen har han redan en bred inblick i EPV:s verksamhet, säger EPV Energis verkställande direktör Rami Vuola.

– Jag vet från tidigare att EPV är en innovativ och ledande aktör inom energibranschen med ambitiösa mål. Det är fint att få vara med och främja EPV:s resa på bolagets ambitiösa utvecklingsväg, säger den nya direktören för andelskraftsproduktionen Markku Vartia.

Mer information: EPV Energi Ab, verkställande direktör Rami Vuola, 040 509 0044